Sok tévhit lengi körül ezt az egyedi italt, aminek már az alapanyaga is különlegesnek számít. Elsősorban rengetegen úgy vélik, hogy kaktuszból készül. Ennek a pletykának az adhat táptalajt, hogy a kék agavé íze valóban hasonlít a kaktuszéhoz. Azonban a Tequila Gold kizárólag kék agavé felhasználásával készül.
Ha nem így lenne, akkor a szigorú szabályozások értelmében már nem is nevezhetnénk tequilának. A másik gyakori tévhit a Tequila Gold fogyasztása esetén az a bizonyos rituálé a sóval és a citrommal.
Természetesen senki nem követ el égbekiáltó bűnt, hogyha így fogyasztja az italt, viszont ezt eredetileg azért találták ki, hogy elfedjék a rosszabb minőségű italok kellemetlen ízét.
Ez a veszély viszont a Tequila Gold esetében nem áll fenn. Ennek ellenére, az íze nagyon jól harmonizál a gyümölcsökkel. Ott van még az a bizonyos féreg, amit sokan szintén a Tequila Gold-al azonosítanak. Az viszont nem tequila, hanem a mezcal, ami szintén Mexikóból származik és nem kék, hanem közönséges agavé lepárlásával készül.