Tekepálya építés nagy tapasztalattal

Tekepálya építés

A tekepálya építés az AMtechnik Kft. szakembereivel viszonylag rövid határidővel megvalósulhat. Az áruház szakértői ugyanis eddig közel 600 sáv bowling pályát valósítottak meg. A tekepálya építés minőségi alapanyagokkal történik. Amennyiben szeretnénk egy jót szórakozni a barátainkkal, akkor remek választás a bowlingozás. Egy-egy ilyen időtöltés során alaposan szemügyre tudjuk venni a pálya szerkezetét. A pályaszerkezet statikailag méretezett. Ezt egy igen nagy teherbírású alapépítményre építik.

A pálya felületére kerül egy deszkázott réteg, amit lakkal vonnak be, a hatékonyabb csúszás érdekében. A pálya végén megtalálható egy szerkezet, ami a ledőlt bábúkat összeszedi, megfelelő sorrendbe állítja, majd visszateszi a helyükre. Az amtechnik.hu weboldalon a tekepálya építés során választhatunk zsinóros és zsinór nélküli automatákat is. Az eredményjelző táblák színvonalas változatok. Ezeket eredményt kiértékelő és minden igényt kielégítő kivitelben is ki tudják szállítani. Nagyon fontos, hogy a prémium minőséget részesítsük előnybe. Ezeket a pályákat az otthonunkba is be tudjuk szereltetni.

Tekepálya építés lépésről-lépésre!

Lássuk, hogyan készül a tekepálya! Bár elsőre azt gondolhatjuk, hogy egy ilyen hatalmas szerkezet nem áll másból, mint pár tartógerendából és deszkából. Azonban a képlet nem ilyen egyszerű. A tekepálya építés nem egyszerű feladat, hiszen kell hozzá egy alapépítmény. Ennek erősnek és igen strapabírónak kell lennie. A bowling golyók némelyike elérheti a 7,25 kilogrammot is. Ezeket azoknak gyártják, akiknek nagy a tenyerük és erős a karjuk. A nők általában a kisebb verziókat használják.

Tehát az alapszerkezet nem másból áll, mint egy fenyőszerkezetből. Ezt úgy építik meg a hozzáértők, hogy erős és tartós legyen. Az alapépítmény rendkívül fontos eleme a teherhordó héjazat. Ez az alapépítményre kerül felhelyezésre csavarkötéssel. A gurulófelület, más néven szintetikus pályatest, közvetlenül érintkezik a golyókkal és bábúkkal. Éppen ezért közvetlenül ki van téve az ütéseknek. A felső részhez phenolic alapú anyagot használnak. Ez az anyag szerencsére tartós és nagy kopásállósággal rendelkezik. Ennek felülete UV reagens. Vagyis UV fénnyel megvilágítva a felület kékes színű lesz. A paneleket csavarokkal rögzítik a héjazathoz.

A teke pálya építése során mire kell odafigyelni?

Nem kis túlzás azt mondani, hogy a tartószerkezetre és a minőségi alapanyagok használatra kell a leginkább odafigyelni. Ugyanis, ezeknek köszönhetően, a végeredmény garantáltan hosszú élettartamú lesz. A teke pálya építés során nem szabad kihagynunk a visszafutó rendszert. Ez 4 fontos részből tevődik össze. Mindjárt sorra is vesszük. Az első a golyógyorsító. Ezt a részt a bowlingpálya végéhez rögzítik. Ez szállítja a golyót a golyólifthez, ami halk, precíz és gyors. A megbízható működést a precíz tervezés és laposszíj garantálja.

A következő része a visszafutó sín. Ez köti össze a golyógyorsítót a golyólifttel. Működése közben nem sérti meg a golyó felületét. A harmadik igen fontos eleme a teke pályának a golyólift. Ez emeli ki a golyót a játékos tér szintjére, majd áthelyezi a golyótárolóra. Az utolsó része az egész szerkezetnek a golyótároló. Itt lesznek tárolva a gyorsító felől érkező golyók. Az AMtechnik Kft. minden teke pályát a legmodernebb elvárásoknak megfelelően építi.

A teke pályának milyen részei vannak még?

Először is a gépház és a golyóverem. Az oldalfalak, vagyis a kickbacks feladatai közé tartozik a golyók és bábuk fogása, illetve megakadályozása a kirepüléstől. Másrészt stabil alapot biztosít az állványoknak. A golyóverem összegyűjti a golyókat, illetve a hátra csapódó bábukat. Mi ebből annyit érzékelünk, hogy a golyóval eldöntünk pár bábút, amik eldőlnek. Ezt követően a golyó visszajön hozzánk. Az úgynevezett golyófüggöny, ami elnyeli a becsapódási energiákat, minden teke pálya kötelező része.

Az oldalcsatornák a pályák két oldalán helyezkednek el. A rögzítésükhöz nagy odafigyelés szükséges, hiszen a golyókat nem szabad megsérteni. Vannak gyermekjátékosok is, akiknél az oldalcsatornákat bumperos kivitelben is le tudják gyártani. Így még a hibás dobás is eredményes lesz, hogy a gyermek tudjon örülni a sikernek. A teke pálya építés során jelentős szerepet kap a bábúállító berendezés és az eredményjelző rendszer is. Az előbbi, ha zsinóros, akkor a zsinór segítségével a bábúkat újra állítja. Ennél fontos a könnyed, mechanikus működés és a korszerű mikroprocesszoros vezérlés.

Mi a teke pálya építés utolsó lépése?

Amikor a mechanika már beszerelésre került, akkor nincs más hátra, mint a monitorok és kijelzők beüzemelése. Ezek segítik a játékosokat abban, hogy nyomon tudják követni az eredményeket. A fejfölötti monitorok belógatva, a fejek fölé kerülnek. Gyakorlatilag az attrakciók és az eredmények kimutatására szolgálnak. A játszma végén pedig összesítésre kerülnek a ledöntött bábuk és megszületik a végeredmény. Az AMtechnik Kft. segítségével megépített teke pálya garantáltan alkalmas lesz professzionális versenyek lebonyolítására is.

szalámik Previous post Hagyomány és ízvilág a magyar asztalon a szalámik révén