Hétvégén, amikor otthon van a család apraja-nagyja, az asztalról nem hiányozhat a finom desszert sem. Például az amerikai csokis keksz biztosan ízlik a família minden tagjának, ráadásul igazán hamar elkészül. Persze, ez a finomság mindenkinek mást jelent, de ha vesszük magunknak a fáradtságot és külföldi oldalakat lapozunk át, akkor észrevehetjük, hogy ezzel kapcsolatban körvonalazódik egy egyértelmű trend. Nem könnyű megvalósítani egyetlen süteményen belül kétféle textúrát, pedig az igazi amerikai csokis keksz kívül ropogós és omlós, belül pedig puha és ragacsos.
Sok recept megjelent az interneten, amelyek ennek a sütinek leírását tartalmazzák, mégis vigyázni kell ezekkel, mert némelyiknél már az olvasásakor rájövünk, hogy nem fog tökéletes eredményt hozni. Jól kell tudnunk szelektálni ahhoz, hogy olyan leírást találjunk, ami hozzájárul annak az állagnak és ízvilágnak az eléréséhez, amit az eredeti sütemény képvisel. A receptek.at weblapon tökéletes eredményt hozó amerikai csokis keksz recept fedezhető fel.
Jól használható cookie recept
Természetesen, minden recept a hozzávalók felsorolásával kezdődik, majd az elkészítésével lépésről lépésre. Nos, azt tudni kell, hogy a cookie recept nem tartalmaz túlzottan sok hozzávalót és az elkészítése sem bonyolult, bár azért van néhány nélkülözhetetlen fortély, amivel sikerre vihetjük a dolgot. Az összetevői között szerepel a sótlan vaj, a finomliszt, a barna- és kristálycukor, vaníliaaroma, tejcsokoládécsepp, étcsokoládé, tojás, szódabikarbóna, só. Ezek pontos mennyiségét elolvashatjuk a weboldalon található leírásban.
A sütemény egyik titka a barnított vaj, ami nagyon sok pluszt visz bele, ettől lesz igazán különleges az íze és az illata. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, de nem is nagy ördöngösség elkészíteni, főleg a cookie recept alapján. Az alaptésztáját kedvünk szerint variálhatjuk, csokoládé helyett, tehetünk bele mogyorót, mandulát, diót. A cookie receptben találunk egy tippet is, miszerint két sütőpapírt tegyünk a tepsibe, mert a köztük lévő levegőréteg szigetel, így egyenletesebb hőhatás éri a kekszek alját.